رتیلیل پالمیتات چیست و چه فوایدی دارد ؟

بزرگنمایی
دسته: خواندنی های روز تاریخ نگارش: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۱
5
تعداد رای‌دهندگان: 207

رتینیل پالمیتات، که با نام رتینول پالمیتات شناخته می‌شود، شکل مصنوعی رتینیل استات است که از چربی‌های حیوانی، روغن ماهی و مکمل‌های ویتامین A مشتق می‌شود.

رتیلیل پالمیتات چیست و چه فوایدی دارد ؟

رتینیل پالمیتات ماده متشکله خفیف‌تر و پایدارتر رتینول می‌باشد. هنگامی که رتینیل پالمیتات به صورت موضعی روی پوست استفاده شود، می‌تواند به رتینول تبدیل شده و پس از آن با آنزیم‌های پوست واکنش می‌دهد و جزء فعال‌تر - اسید رتینوئیک را تشکیل می‌دهد.

با توجه به پتانسیل آن برای تشکیل اسید رتینوئیک، مزایای رتینیل پالمیتات شامل خواص ضد پیری(مبارزه با اثرات روند بالا رفتن سن) و خواص آنتی اکسیدانی می‌باشد.

به طور خاص‌تر، ترکیب رتینیل پالمیتات در مراقبت از پوست می‌تواند جهت مقابله با ظاهر خشک و پوسته پوسته شدن پوست استفاده شود.

ضمنا خواص آنتی اکسیدانی آن با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد موجود در محیط، به محافظت از پوست کمک می‌کند. در مجموع، رتینیل پالمیتات در حفظ کیفیت و ظاهر کلی پوست و همچنین افزایش ماندگاری و خلوص لوازم آرایشی نقش دارد. در نتیجه، رتینیل پالمیتات را می‌توان در طیف گسترده‌ای از محصولات مرطوب کننده و آرایشی مانند لوسیون‌ها، کرم‌ها، فونداسیون‌ها و رژگونه‌ها یافت.

اگر پوست شما قادر به تحمل رتینول نیست، رتینیل پالمیتات را امتحان کنید!!

احتمالاً نام رتینول را شنیده‌اید و حتی ممکن است از آن به عنوان بخشی از روتین مراقبت از پوست خود استفاده کرده باشید. اما اجازه دهید تا شما را با رتینیل پالمیتات آشنا کنیم، که از خانواده‌ی رتینول می‌باشد با این تفاوت که غلظت کمتری(ملایم‌تر) نسبت به آن دارد.

رتینول در واقع یکی از چهار نوع رتینوئیدی است که معمولاً در مراقبت از پوست استفاده می‌شود،  رتینوئیک اسید، رتینالدئید، و موضوع فعلی که درباره‌اش صحبت می‌کنیم، رتینیل پالمیتات نیز هستند. در حالی که همه آنها مشتقات ویتامین A بوده و مزایای مشابهی دارند، اما یکسان نیستند.

 تفاوت‌های کلیدی بین آنها وجود دارد، به خصوص زمانی که صحبت از نوع پوست شما و سازگاری آن با سایر مواد باشد، زیرا رتینوئیدها به دلیل عوارض جانبی آزاردهنده خود اندکی بدنام هستند.

اگر پوست حساسی دارید، رتینیل پالمیتات بهترین گزینه برای شماست. در این مقاله، توضیح می‌دهیم که چه چیزی این ماده را منحصر به فرد می‌کند.

 

فواید اصلی رتینیل پالمیتات:

باعث افزایش گردش سلولی پوست، بهبود رنگ پوست، کمک به بهبود و پاکسازی منافذ پوست، کمک به ضخیم شدن غشا میانی پوست که باعث کاهش سرعت تشکیل چین و چروک می‌شود.

 

چه کسانی باید از آن استفاده کنند؟

 از آنجایی که رتینیل پالمیتات کمترین تحریک را در بین هر چهار رتینوئید دارد، تقریباً برای همه نوع پوست و هر کسی که می‌خواهد منافذ پوست خود را شفاف نگه دارد و پوست جوانی داشته باشد، یک گزینه عالی به حساب می‌آید. با این حال، هنوز هم این پتانسیل را دارد که برای کسانی که پوست بسیار حساسی دارند تا حدودی تحریک کننده باشد.

 

هر چند وقت یک بار می‌توانید از آن استفاده کنید:

 مهم است که سعی کنید و کمک کنید تا پوست شما به تدریج با این ماده سازگار شود، در نهایت می توانید روزانه از آن استفاده کنید.

رتینوئیدها اثر هم‌ افزایی با آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C، E و اسید فرولیک دارند. ترکیب رتینوئید با کرم ضد آفتاب نیز بسیار مهم است زیرا استفاده از رتینیل ممکن است پوست شما را در برابر نور خورشید مستعدتر کند.

 

با چه ترکیباتی نباید همزمان استفاده شود:

از آنجایی که رتینیل پالمیتات دارای خواص لایه برداری است، از ترکیب آن با سایر لایه بردارهای شیمیایی مانند اسید گلیکولیک یا سالیسیلیک و همچنین اسکراب های خشن با مواد ساینده اجتناب کنید.

 

رتینیل پالمیتات چیست؟

قبل از اینکه به جزئیات بپردازیم، مهم است که در مورد دسته بزرگتری از رتینوئیدها صحبت کنیم. چهار مورد از آن‌ها معمولاً در مراقبت از پوست مورد استفاده قرار می‌گیرند که همگی مشتقات ویتامین A هستند و اثرات مشابهی دارند، تسریع چرخش سلولی در سطح پوست برای داشتن بافتی صاف‌تر و یکنواخت‌تر، در حالی که روی لایه‌های عمیق‌تر پوست برای تحریک کلاژن کار می‌کنند و با چین و چروک پوست مبارزه می‌کنند.

رتینوئیک اسید که بدون اغراق قوی ترین این گروه است همچنین به عنوان ترتینوئین شناخته شده و تنها با نسخه پزشک در دسترس است.

رتینوئیک اسید فعال‌ترین و موثرترین رتینوئید است، اما همچنین دارای بالاترین پتانسیل برای تحریک پوست می‌باشد. در طرف مقابل، رتینیل پالمیتات بدون نسخه قابل استفاده است، البته متخصصان پوست معتقدند که به طور قابل توجهی اثر بحشی کمتری روی پوست داشته و بسی ملایم است (که البته این لزوما چیز بدی هم نیست).

رتینیل پالمیتات می‌تواند برای افرادی که پوست حساس‌تری دارند گزینه بهتری باشد ، زیرا کمتر تحریک کننده است و البته این حسن هم دارد که می‌توان مداوم از آن استفاده کرد.

همچنین توجه داشته باشید: رتینول و رتینالدئید، از نظر اثربخشی و تحریک در جایی میان این دو قرار دارند.

 

فواید رتینیل پالمیتات برای پوست

فقط به این دلیل که نسبت به همتایان خود کمتر موثر است، به این معنی نیست که کاری برای پوست شما انجام نمی‌دهد، در نهایت، شما همچنان با یک رتینوئید سروکار دارید که مانند رتینوئیدهای دیگر، هم روی سطح و هم در لایه های عمیق تر پوست عمل می‌کند.

افزایش سرعت گردش سلولی:

باعث می‌شود سلول‌های روی اپیدرم - بیرونی ترین لایه پوست - به سرعت برگردند و بمیرند(لایه‌برداری). این ممکن است بد به نظر برسد، اما راه را برای رشد سلول‌های جدید در زیر آن باز می‌کند.

روشن کننده پوست:

جنبه‌های لایه بردار این ماده ممکن است پوستتان را صاف‌تر و درخشان‌تر با تغییر رنگ کمتر و در کل رنگی یکنواخت‌تر کند.

 

ظاهر چین و چروک را کاهش می دهد:

رتینوئیدها همچنین مانع از تجزیه کلاژن شده و لایه عمیق‌تر پوست (یا درم) را که در آن چین و چروک‌ها ایجاد می‌شوند، ضخیم می‌کنند.

 

خواص آنتی اکسیدانی:

رتینیل پالمیتات می‌تواند به محافظت آنتی اکسیدانی پوست کمک کند.

 

تولید کلاژن را تحریک می کند:

 

 

علاوه بر جلوگیری از تجزیه کلاژن، کلاژن جدید را نیز تحریک می کند: به گفته لاین، هنگامی که رتینیل پالمیتات به اسید رتینوئیک در پوست تبدیل می شود، به گیرنده‌های خاصی در سلول‌ها متصل می‌شود که منجر به افزایش تولید کلاژن می‌گردد.

 

منافذ را پاکسازی می‌کند:

همانطور که قبلا گفته شد، در افزایش سرعت گردش سلولی و داشتن ویژگی یک لایه بردار، ممکن است به باز کردن منافذ و شفاف نگه داشتن آنها کمک کند، به همین دلیل است که اغلب در محصولات درمان‌ آکنه این ماده به کار می‌رود.

 

سریع جذب پوست می‌شود

 

عوارض جانبی رتینیل پالمیتات

در مقایسه با دیگر رتینوئیدها، رتینیل پالمیتات بسیار ملایم است، بنابراین عوارض جانبی آن بسیار نادر می‌باشد، اگرچه هنوز هم ممکن است اتفاق بیفتد. عوارضی مانند مواردی که با هر رتینوئید دیگری ممکن است تجربه کرده باشید، یعنی: خارش، سوزش، لایه برداری و افزایش حساسیت پوست، که هر چه پوست شما حساس‌تر باشد احتمال بیشتری برای آن وجود دارد.

 

نحوه استفاده:

به پوست خود زمان دهید تا به غلظت این ماده عادت کند. یک شب در میان به مدت یک هفته مقدار کمی از آن را در ناحیه‌ای به اندازه یک چهارم روی گونه‌ خود بمالید و سپس یک مرطوب‌کننده استفاده کنید. اگر هیچ قرمزی یا تحریکی در این نقطه آزمایش وجود نداشت، می‌توانید آن را روی کل صورت خود بمالید، اما باز هم فقط سه بار در هفته. پس از گذشت دو هفته، می‌توانید آن را تا استفاده شبانه افزایش دهید.

هر زمان که از محصولی با رتینیل پالمیتات یا هر رتینوئید دیگری استفاده می‌کنید، حتما در کنار آن از یک مرطوب‌کننده ساده استفاده کنید (بهتر است از هر گونه فرمول حاوی مواد فعال غلیظ اجتناب کنید). محصول رتینوئید را روی پوست تمیز بمالید، سپس آن را با مرطوب کننده بپوشانید. این ممکن احتمال هر یک از این عوارض جانبی مزاحم را به حداقل برساند، به ویژه اگر پوست حساسی دارید.

 

بهترین سرم ضد پیری پوست صورت

سرم رتینیل پالمیتات (ضد پیری) گریفین، ترکیبی از رتینیل پالمیتات، اسکوالن، روغن هسته انگور، توکوفریل استات، روغن جوجوبا و روغن درخت چای می­باشد کهبرای مبارزه با روند پیری و از بین بردن خطوط ریز و چین و چروک پویت صورت فرموله شده و برای انواع پوست، به ویژه پوست‌های مسن، خشک و مستعد چین ومناسب می‌باشد.

اگر بالای 30 سال سن دارید پیشنهاد می‌کنیم حتما از سرم ضد پیری گریفین استفاده کرده و آن را در روتین مراقبت از پوست خود قرار دهید.

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.
ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
در حال گرفتن اطلاعات...
در حال گرفتن اطلاعات...
اینستاگرام بساز و بچین
نظر خود را ثبت کنید