آلزایمر که یک بیماری مزمن عصبی است و شایعترین علت زوال مغز است که در حدود 60 تا 70 درصد زوال مغز را به خود اختصاص داده است. این بیماری معمولا بهصورت آرام شروع شده و به مرور بدتر میشود. با پیشرفت بیماری علائمی چون مشکلات در زبان، نوسانات خلقی، از دست دادن انگیزه و مسائل رفتاری را شامل میشود. علت دقیق این بیماری شناخته شده نیست، با این حال در حدود 70 درصد از موارد به ژنتیک مربوط میشود.
آلزایمر دارای علائم و نشانههایی است که با دانستن آن میتوانید تا حدود زیادی از پیشرفت آن جلوگیری کنید. در ادامه به تعدادی از این نشانهها میپردازیم. با زیبامون دات کام همراه باشید.
با علائم آلزایم بیشتر آشنا شوید!
از دست دادن حافظه
از دست دادن حافظه یکی از اصلیترین و شایعترین علائم ایجاد آلزایمر است. جا گذاشتن کلید را نمیتوان جز علائم آلزایمر نام برد زیرا افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند معمولا نمیدانند که کلیدی که در دست دارند برای چه چیزی است و یا اینکه محل قرار گرفتن ظروف و دیگر اشیا کجاست و گاهی ممکن است نام بسیاری از افراد نزدیک و تاریخها و حوادث مختلف را فراموش کنند.
این افراد معمولا به حافظهی دیگر افراد خانواده تکیه میکنند و اطلاعات ساده را از آنها میگیرند. این یکی از نشانههای اولیهی زوال مغز و ابتلا به آلزایمر است.
مشکلات زبان (سخن گویی)
افرادی که در معرض ابتلا به آلزایمر قرار میگیرند معمولا با مشکل زبان و سخن گویی مواجه میشوند. آنها نه تنها کلمات را فراموش میکنند بلکه قادر نیستند از کلمات جایگزین برای رساندن مفهوم و درخواست خود استفاده کنند.
یک مثال ساده در این رابطه این است که مثلا به جای "ساعت مچی" میگویند "ساعت دست"! و یا اینکه در حین صحبت با افراد دیگر موضوع بحث را فراموش کرده و موضوعی جدید را برای گفتوگو آغاز میکنند.
فکر کردن با سختی و مشقت
انجام دادن چند وظیفه با هم برای این افراد کاری بسیار سخت خواهد بود و نمیتوانند مدیریت و درک درستی از اعداد داشته باشند.
به طور مثال برای انجام امور مالی ساده و صورت حساب خرید با مشکل مواجه میشوند و نمیتوانند به درستی از پس انجام آن برآیند. این مشکل نیز یکی دیگر از علائم شایع و مرسوم ابتلا به آلزایمر است که باید آن را جدی گرفت.
ایجاد مشکل در انجام وظایف روزانه
این افراد معمولا در انجام کارهای سادهی روزانه نیز دچار مشکل میشوند و نمیتوانند آن را به درستی انجام دهند.
به طور مثال عدم توانایی رفتن به یک مکان آشنا، فراموش کردن قواعد بازی مورد علاقهی خود، مشکل در تنظیم و انجام کارهایی که قبلا به سادگی انجام میشد مانند تنظیم ماکروویو یا ضبط برنامه تلوزیونی مورد علاقهی خود.
ایجاد مشکل در برنامهریزی
یکی دیگر از علائم آلزایمر ایجاد مشکل در برنامه ریزی و حل مشکلات روزانه است. به این معنی که نمیتوانند برنامههای روزانه و یا مشکلات خود را با استفاده از روش همیشگی و دستور مشخص انجام دهند.
برای مثال، ممکن است انجام جزییات یک وظیفه برایشان بسیار سخت و دشوار باشد و به سختی آن را به پایان برسانند و یا اینکه تمرکز کردن برای انجام کاری برای آنها بسیار سختتر شود.