سفارش کالا و خدمات زیبایی

بیماری های آرایشگران را بشناسید

دسته: سلامت تاریخ نگارش: ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۳
5
تعداد رای‌دهندگان: 3238

مهمترین مسئله ای که آرایشگران باید به آن توجه داشته باشند، عفونت هایی است که از طریق خراش های پوستی به خون منتقل می‌شود و استفاده از تیغ، احتمال انتقال این عفونت‌ها، به خصوص هپاتیت B، C و ایدز را بالا می‌برد.

بیماری های آرایشگران را بشناسید

خوشبختانه در حال حاضر در آرایشگاه ها تیغ برای هر نفر تعویض می شود اما نپوشیدن دستکش هنگام کار، می تواند باعث انتقال آلودگی به خود آرایشگر شود. لازم است اگر دست آرایشگر خراشیدگی دارد، حتما روی آن چسب بزند و هنگام کار دستکش به دست کند. 

 

آلرژی

اسپری های مو یا موادی که برای رنگ، فر و صاف کردن مو به کار می روند، حاوی ترکیب هایی هستند که در هوا پخش می شود. این ترکیب ها به خصوص برای افرادی که زمینه ای از آسم دارند، خطرناک استآسم شکل های خفیف و شدید دارد و گاه خود را به صورت تنگی نفس خفیف یا سرفه های مزمن شبانه نشان می دهد. اگر آرایشگری چنین علائمی دارد باید حتما به پزشک مراجعه و دارو مصرف کند و تا جایی که امکان دارد از مواد شیمایی دور بماند. برای پیشگیری از بروز این نوع آلرژی ها هم استفاده از دستکش و ماسک تا حد زیادی موثر است.

 

واریس

 

کوتاهی مو

 

ایستادن های مکرر روی عروق پا تاثیر می گذارد و باعث بروز واریس می شود. در آرایشگرانی که به دلیل مشغله کاری مرتب سرپا هستند، خونی که باید از پا به قلب منتقل شود، در پا می ماند و باعث اتساع وریدهای پا می شود. درمان خانگی واریس اتساع وریدهای پا عامل بروز واریس است؛ بنابراین لازم است آرایشگران سعی کنند بیشتر کارها را در وضعیت نشسته و مناسب انجام دهند.

 

آرتروز گردن

ایستادن طولانی مدت به خصوص در یک وضعیت باعث می شود گردن برای طولانی مدت در یک حالت قرار بگیرد و به مرور عامل ابتلای فرد به آرتروز گردن، گردن درد و سردردهای مزمن می شود. همین موضوع در مورد کمر هم صدق می کند. اگر آرایشگری مجبور است طولانی مدت بایستد، حتما باید یکی از پاهایش را روی یک چهارپایه کوتاه بگذارد. ایستادن های طولانی باعث افزایش قوس کمر و جلو آمدن شکسم، به خصوص در افراد چاق می شود، قوس کمر یکی از دلایل کمردردهای مزمن است. توصیه می شود آرایشگران هر از گاهی مثلا تا رسیدن نوبت مشتری بعدی ورزش های کششی گردن و کمر انجام دهند تا مشکل قوس کمر اصلاح شود. علاوه بر این، به نحوه ایستادن، نشستن، خوابیدن و اضافه وزن خود توجه ویژه ای داشته باشند. حرکات ورزشی ضروری در محل کار

 

حساسیت به مواد شیمیایی

 

شستن مو

 

اینکه این خانم سال ها آرایشگری می کرده و به مواد شیمیایی آلرژی نشان نداده، دلیل نمی شود که هیچ وقت دچار حساسیت نشود. استفاده از مواد آرایشی، بی رنگ کننده ها و انواع رنگ ها، پاک کننده ها و شوینده ها می تواند در اثر مصرف مداوم در او ایجاد آلرژی و حساسیت کند. درمان آلرژی با اسموتی حتی خانم های خانه دار نیز ممکن است سال ها به مواد شوینده آلرژی نشان ندهند اما بعد از چند سال همان مواد شوینده که تاکنون مزاحم نبوده باعث ابتلایشان به آلرژی یا اگزمای آلرژیک می شود. در واقع ما دو نوع اگزما داریم؛ اگزمای آلرژیک و یک اگزمای مسمومیتی. در نوع اول فرد با تماس با حداقل ماده دچار حساسیت می شود. مثلا شخصی که به پنی سیلین حساسیت دارد، حتی با تزریق مقدار کمی از آن، آلرژی نشان می دهد. در اگزمای مسمومیتی مسئله سمیت مطرح است. یعنی با یک بار مصرف، اتفاقی نمی افتد ولی در اثر ورود زیاد آن ماده، بدن فرد واکنش آلرژیک نشان می دهد. این خانم و تمام کسانی که اگزمای دست مشاغل دارند، به دلیل استفاده مستمر از مواد دچار اگزمای مسمومیتی می شوند نه اگزمای آلرژی.

 

بیماری های خونی و پوستی

انتقال بیماری‌ها از طریق آرایشگاه امری جدی است كه گاه فراموش می‌شود. بیماری‌های قابل انتقال در آرایشگاه‌ها شامل بیماری‌های خونی و بیماری‌های پوستی است. بیماریهای خونی شامل بیماری‌هایی است كه از طریق خون (حتی به مقدار اندك) و خراش‌های پوستی از فرد مبتلا به فرد سالم منتقل می‌شوند. بیماری‌های پوستی نیز مانند بیماری‌های قارچی و جوش‌های پوستی توسط وسایلی مانندشانه، برس و حوله آلوده انتقال می‌یابند. از مهم ترین قارچ‌های پوست، قارچ كچلی است. از جمله بیماری‌های منتقله از طریق آرایشگاه‌ها می‌توان به ایدز، هپاتیت‌های B و C، زگیل، عفونت‌های قارچی و باكتریایی دیگر و بعضی بیماری‌های واگیردار اشاره  كرد كه بعضی از این بیماری‌ها حتّی خطر مرگ دارند.

 

نحوه انتقال بیماری ها در آرایشگاه ها

پیش بند

شانه

تیغ و قیچی

حوله

اپیلاسیون موهای زائد

 

راه‌ های پیشگیری از بیماری‌ های انتقالی در آرایشگاه‌ ها

 

آرایشگر

 

• بهترین راه پیشگیری، آوردن وسایل لازم توسط خود مشتری است.

•‌ استفاده از پیش‌بند تمیز و ضدعفونی شده (شست‌وشو و اطوکشی و با استفاده از محلول‌های ضدعفونی‌کننده) برای هر مشتری

• استفاده از حوله یک بار مصرف در صورت شستن سر و صورت

• استفاده از یک حوله بهداشتی برای هر مشتری و شست‌وشو و ضد عفونی آن بعد از پایان کار 

• ضمنا در صورت آلوده شدن وسایل آرایشگاه به ترشحات زخم و یا خون‌، از جمله قیچی، دسته تیغ و ریش تراش، فقط از طریق حرارت بالا و مستقیم، نسبت به ضد‌عفونی آن اقدام شود.

• لبه‌های قیچی و دسته تیغ در صورت آغشته شدن به خون باید به طور مستقیم حداقل یک دقیقه روی شعله چراغ الکلی قرار گیرد و در حالت عادی برای ضدعفونی می‌توان وسایل را با محلول‌های مجاز ضد‌عفونی کرد. 

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
سفارش کالا و خدمات زیبایی
در حال گرفتن اطلاعات...
در حال گرفتن اطلاعات...
سحر فهیمی
۲۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۶
چقد بیماری و مشکلات........
پاسخ
نظر خود را ثبت کنید