آیا شما هم جزو افرادی هستید که تمایلی به خوردن غذا ندارید حتی زمانی که بسیار گرسنه هستید؟ افرادی که دچار بی اشتهایی هستند معمولا قبل یا بعد از خوردن غذا حالت تهوع پیدا میکنند. بی اشتهایی معمولا دو یا سه روز طول میکشد، اما اگر بیشتر از آن دچار بی اشتهایی شدید، با توجه به علت بی اشتهایی میتواند به مشکلی نگران کننده تبدیل شود. عوارض بی اشتهایی میتوانند خطرناک باشند. نشانه های کمبود ویتامین
علت بی اشتهایی و عوارض بی اشتهایی چیست؟
عوارض بی اشتهایی میتواند مشکلات مختلفی باشد، مانند: استفراغ، اسهال، حالت تهوع، کاهش وزن، سردرد و عدم داشتن ثبات در رفتار. بعد از مشاهده عوارض بی اشتهایی و مراجعه به پزشک، پزشک با معاینه و با توجه به آسیبهای جسمی و ذهنی بیمار، ریشه و علت بی اشتهایی را در فرد پیدا میکند. از جمله علت بی اشتهایی میتوان به عدم علاقه به بعضی غذاها اشاره کرد. اما فقط به این موضوع ختم نمیشود:
استرس و فشارهای احساسی از جمله علت بی اشتهایی
فشارهایی احساسی مانند پیدا کردن شغل، ازدواج و یا از دست دادن عزیزان میتواند به طور موقت اشتها را کاهش دهد. افسردگی، امتحانات سنگین و یا از دست دادن شغل نیز با استرسهای خود میتوانند علت بیاشتهایی ما باشند. باید علت بی اشتهایی تان را شناسایی و برای جلوگیری از عوارض بی اشتهایی با پزشک خود در میان بگذارید. افزایش وزن - روش های سالم افزایش اشتها
بارداری از جمله علت بی اشتهایی
معمولا در سه ماه اول دوران بارداری زنان دچار کم اشتهایی شده و دچار عوارض بی اشتهایی مانند استفراغ و حالت تهوع میشوند. در این زمان زنان باردار فقط سعی میکنند که غذاهای خاصی را مصرف کنند. در اواخر دوران بارداری نیز فشاری که رحم به روده وارد میکند موجب یبوست و کم شدن اشتها میشود. اگر بارداری علت بی اشتهایی شما است سعی کنید آب زیادی را مصرف کنید و در طول روز چند وعدهی غذایی اما سبک میل کنید. از غذاهای چرب نیز پرهیز کنید. اگر بعد از مدتی این بی اشتها بودن و عوارض بی اشتهایی درمان نشدند با پزشکتان مشورت کنید.
عفونت ها از جمله علت بی اشتهایی
عفونت های ویروسی، باکتریایی و قارچی میتوانند موجب بی اشتهایی در فرد شوند. سینه پهلو، آنفولانزا، هپاتیت A و B، عفونت های ریه، عفونت های کلیه، التهابات کبد، ایدز و کولیت زخمی نیز از جمله علت بی اشتهایی در فرد میتوانند باشند. علاوه بر بی اشتهایی و عوارض بی اشتهایی، علائم دیگر این بیماریها که تشخیص آنها را سادهتر میکند تب، سرما خوردگی، اسهال، استفراغ، درد، گرفتگی عضلات شکمی هستند.
بیماریهای جدی از جمله علت بی اشتهایی و به وجود آمدن عوارض بی اشتهایی
بیماریهای سختی مانند نارسایی کلیوی، کبدی، نارسایی مزمن غدد فوق کلیوی میتوانند علائمی مانند بی اشتهایی داشته باشند. بیماری های کلیوی، قلبی، سیروز، آپاندیسیت، التهاب لوزالمعده و سندروم رودهی تحریک پذیر نیز میتوانند موجب بی اشتهایی شوند. پس بی اشتهایی مداوم را نادیده نگیرید و با پزشک در میان بگذارید.
اختلالات خود ایمنی از جمله علت بی اشتهایی و به وجود آمدن عوارض بی اشتهایی
اختلالاتی مانند دیابت، اسکلرودرمی و التهابات مفصلی نیز میتوانند علت بی اشتهایی باشند.
بی اشتهایی به دو شکل تدریجی و ناگهانی اتفاق میافتد و عوارض بی اشتهایی نیز به همین شکل ظاهر میشوند. اختلالات خود ایمنی علاوه بر بی اشتهایی و عوارض بی اشتهایی، علائم دیگری همچون کاهش قند خون، استفراغ، کاهش وزن و درد مفاصل را نیز دارند. اگر در مدت طولانی دچار بی اشتهایی شدید و سابقهی این اختلالات را در خانوادهتان داشتید، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.
بی اشتهایی مداوم، دلیل قطعی بیمار بودنتان نیست اما میتواند نشانهی یک بیماری دیگر باشد. پس آن را جدی بگیرید.