درمان سردرد بدون خوردن قرص

دسته: سلامت تاریخ نگارش: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۰
5
تعداد رای‌دهندگان: 4298

اگر در طول روزهای زندگیتان زیاد دچار سردرد می شوید، باید درمان و تسکین آن را بیاموزید اما نه از راه خوردن قرص های شیمیایی! این قرص ها به مرور زمان تاثیر خود را از دست می دهند و فقط باعث اختلال در کبد و اندام های دیگر می گردند.

درمان سردرد بدون خوردن قرص

سردرد یکی از شایع ترین مشکلات زنان و مردان بسیاری در سراسر دنیاست که در بیشتر موارد، مشکل جدی و خطرناکی هم نیست و فقط باعث آزار بیماران در زمان ایجاد درد می گردد. 

سردرد به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌ شود. سردردهای اولیه عبارتند از: میگرن، سردرد خوشه‌ ای و سردرد مزمن روزانه. سردردهای ثانویه علل و پاتولوژی های متعددی دارند. بخش بزرگی از سردردها عصبی‌ اند، حدود ۹۸ درصدشان خوش‌ خیم و قابل بهبودند و یک تا دو درصد از سردردها نیز به دلیل تومور مغزی یا ضایعه مغزی رخ می‌ دهند.

 

انواع سردرد و نشانه های هر کدام را بشناسید

ابتدا به یک توضیح کلی برای شناسایی انواع سردرد می پردازیم تا در هنگام بروز آنها، از روی علایمی که دارد، بتوانید متوجه نوع آن بشوید و به یک درمان مناسب اقدام کنید.

 

انواع سردرد

 

سردرد و تهوع : میگرن

میگرن یکی از شایع ترین علل سر درد است که ممکن است از 4 تا 72 ساعت طول بکشد. حالتی ضربان دار و آزار دهنده از درد که معمولا یک طرف از سر (نزدیک پیشانی و شقیقه ها) را درگیر می کند. علایم این سر درد بیزاری از نور، بیزاری از صدا، کسالت، خستگی، تهوع و استفراغ و اختلالات بینایی است.

میگرن معمولا دارای محرک است که با دوری از آنها می توانید تعداد دفعات سردرد را کاهش دهید. این محرک ها عبارتند از:

1. بیخوابی

2. فعالیت بدنی شدید که باعث بالا رفتن ضربان قلب شود.

3. گرسنگی

4. گرما و قرار گرفتن در معرض آفتاب

5. خوردن بعضی از غذاها و ادویه ها

6. نخوردن چای و قهوه در ابتدای صبح در افرادی که عادت به خوردن آن دارند.

7. کمبود آب بدن

8. قرار گرفتن در محیط بسیار پور نور یا خیره شدن به مانیتور

9. قرار گرفتن در محیط بسیار پر سر و صدا

 

سردرد خوشه ای

این نوع سردرد خیلی نادر است، اما بسیار آزار دهنده می باشد. سر درد خوشه ای معمولا در مردان بالای 30 سال ایجاد می شود که درد در طی 15 دقیقه به اوج خود می رسد و آنقدر زیاد است که ممکن است باعث بروز رفتارهای خشونت آمیز در فرد شود. 

درد معمولا از پشت سر یا اطراف چشم شروع می شود و در یک نقطه تمرکز دارد که به حالت خوشه ای به اطراف آن نقطه نیز جریان می یابد و با آبریزش بینی و چشم همراه است. متاسفانه هنوز دلیل این نوع سردرد مشخص نشده است بنابراین به جز مسکن، نمی توان برای آن درمانی پیشنهاد کرد. اما گفته می شود سردرد خوشه ای در اثر اختلال در سیستم بیولوژیک بدن (ساعت شبانه روزی بدن) ایجاد می شود، زیرا معمولا در مردان جوانی که فعال هستند ایجاد می شود و زمان شروع آن نیز شب ها و در میانه خواب است.

 

سردرد تنشی یا سردرد عصبی و هیجانی

این نوع سردرد هم خیلی شایع است و هم اینکه برای بالغین، زیاد اتفاق می افتد اما خطرناک نیست. همان طور که از اسم آن مشخص است، این دردها معمولا در اثر فشار و تنش های روحی، عاطفی و عصبی ابروز می یابند و علت آن انقباض عضلات کاسه سر، گردن، شانه و صورت است. درد از ناحیه گردن، شانه یا پیشانی شروع می شود و سپس به کل سر انتقال می یابد، در واقع می توان گفت که سردرد پشت سر در واقع همان سردرد تنشی است که نهایتا در پشت سر بیمار تمرکز می یابد. اگر این نوع سردرد با علایم زیر همراه بود، حتما به پزشک مراجعه کنید، زیرا می تواند بسیار خطرناک باشد:

استفراغ

 اختلال در بینایی

مشکل در صحبت کردن

سست شدن بدن

از دست دادن سطح هوشیاری

ضعف عمومی و شدید

 

سردرد سینوسی و سردرد پیشانی

خب همان طور که از نام این سردرد مشخص است، مربوط می شود به التهاب و مشکلی که در سینوس ها ایجاد می گردد. درد در ناحیه صورت است و بیشتر پیشانی، گونه ها، بینی و استخوان بالای چشم ها را درگیر می کند زیرا این نواحی محل سینوس ها هستند. 

سردرد سینوسی معمولا فصلی است و حالتی آلرژیک دارد که با قرار گرفتن در معرض هوای سرد و خشک یا فصل های گرده افشانی درختان، بیشتر اتفاق می افتد. این نوع سردرد با درمان التهاب سینوس ها از بین می رود، پس اگر مبتلا به آن هستید، به یک متخصص حلق و بینی مراجعه کنید و برای همیشه از آن خلاص شوید.

 

سردرد صبحگاهی

بعضی از بیماران از ایجاد سردرد در صبح و بعد از بیدار شدن شکایات دارند که این نوع سردرد باید به دقت در آنها بررسی شود. تعداد بسیار کمی از این سردردها می تواند نشانه سرطان و تومور باشد و معمولا دلایلی معمولی دارند، مانند آپنه خواب که فرد به دلیل قطع تنفس دچار آن می گردد و فشار در مغز افزایش پیدا می کند و باعث درد می شود. 

سردرد صبحگاهی اگر به دلیل زیاد خوابیدن، دیر شدن صبحانه و چای نباشد، احتمالا نشانه وجود یک بیماری دیگر مانند فشار خون و.. است که باید پیگیری شود.

 

توصیه بسیار مهم

توصیه همه پزشکان این است که برای درمان سردرد خود به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید تا علت و دلیل اصلی آن را در شما تشخیص دهد. تشخیص عامل یا عوامل ایجاد کننده یک سردرد، کار بسیار پیچیده ای است که اگر زود به زود به آن دچار می شوید، ضرورت دارد که به پزشک مراجعه کنید تا با انجام آزمایشات لازم، کاملا بررسی شود و از مصرف مسکن و دارو برای آن خودداری نمایید. 

حتما خودتان نیز متوجه شده اید که بعد از مدتی که از یک نوع مسکن استفاده می کنید، دیگر تسکین بخشی اولیه را برایتان ندارد و باید دوز و تعداد قرص ها را بیشتر کنید که در نهایت منجر به وابستگی شما به آن خواهد شد. پس قرص های مسکن را به جز با دستور پزشک و انجام طول درمان مصرف نکنید.

 

چند درمان ساده و خانگی برای کاهش سردرد و دفعات آن - بدون قرص و دارو

1. مقدار زیادی آب بنوشید

دلیل بسیاری از سردردها، کمبود آب در بدن است که در این شرایط، سلول های بدن نمی توانند فعالیت خود را به درستی انجام دهند. با احساس شروع سردرد، یک تا دو لیوان بزرگ آب بنوشید و سعی کنید همواره در طول روز، بدن خود را هیدراته نگه دارید. دمای آب باید هم دمای اتاق باشد، زیرا آب سرد و خنک می تواند میگرن را تشدید کند.

 

نوشیدن آب

 

2. استراحت کنید

در بیشتر بیماران مبتلا به انواع سردرد، استراحت کردن باعث بهبود بسیار قابل قبولی در آنها می شود. اما باید بلد باشید که چگونه استراحت کنید. این طوری:

1. در یک اتاق ساکت، آرام و تاریک بروید و از دیگران بخواهید تا با شما همکاری کنند و آرامشتان را فراهم سازند.

2. وضعیت بدن خود را در حالتی تنظیم کنید که کاملا گردن و بدنتان راحت باشد و نیازی به جا به جا شدن نداشته باشید. در این صورت، سعی کنید دیگر تکان نخورید تا بدنتان آرام بگیرد و آماده ریکاوری شود.

3. دمای اتاق را سرد یا گرم کنید (بعضی از بیماران دمای پایین و بعضی دیگر دمای بالا را دوست دارند).

 

محل استراحت

 

3. کمپرس آب سرد

این روش هم برای منقبض کردن رگ های سر و کاهش التهاب در سر موثر است. یک حوله کوچک را خیس کنید و در کیسه فریزر قرار دهید و در یخچال بگذارید تا حسابی خنک شود و بعد آن را روی سر و پیشانی خود قرار دهید. این روش بیشتر برای کاهش درد در افرادی که سردرد سینوسی دارند موثر است اما برای کسانی که سردرد تنشی دارند، این کمپرس باید گرم باشد تا درد را تسکین دهد.

 

کمپرس آب سرد

 

4. تمرین ریلکسیشن

این روش را هم در زمان سردرد و هم در زمان عادی تمرین کنید تا آرامش بیشتری داشته باشید.

1. نماز خواندن و دعا کردن

2. مراقبه و خلصه

3. یوگا

4. تمرین تمرکز (مثلا در زمان سردرد سعی کنید فقط به صدای ضربان قلب خود گوش دهید تا حواستان از درد دور شود و بدن و ذهنتان به آرامش برسد).

5. تنفس عمیق و تکرار آن

6. آرام باشید تا به خواب بروید.

 

ریلکسیشن

 

5. درمان گیاهی

زنجبیل

زنجبیل علاوه بر کاهش درد، به کاهش تهوع و استفراغ هم کمک می کند و التهاب سر را تسکین می دهد. چای زنجبیل را امتحان کنید.

 

چای زنجبیل

 

گشنیز

گشنیز نیز خواصی شبیه به زنجبیل دارد. می توانید از دم کرده، عصاره یا جویدن دانه های آن بعد یا داخل غذا استفاده کنید.

 

چای

یک فنجان چای بابونه، نعناع، اسطوخدوس یا رزماری بنوشید تا کمکتان کند که ریلکس شوید و آرامش بیابید.

 

6. آروماتراپی را امتحان کنید

عصاره های زیادی هستند که می توانند آرامش و تسکین را به شما هدیه دهند. فضای اتاق یا حمام را هم در مواقع درد و هم در مواقع عادی، این روایح را امتحان کنید تا کمتر به سردرد دچار شوید.

5 قطره از هر کدام از روغن های رزماری، مرزنجوش، اسطوخدوس، نارگیل یا زیتون را مخلوط کنید و در مواقع درد، به گردن و سر بمالید به آرامی ماساژ دهید. هم حرکت ماساژ و هم عطر این روغن ها، بسیار آرامتان خواهد کرد.

 

اسانس نعناع

 

7. تغذیه درمانی

منیزیم بخورید

منیزیم باعث ریلکس شدن رگ ها و تسکین درد می شود. برای این منظور، آجیل و بادام، موز و آووکادو بخورید.

 

غذاهای تند

اگر سردرد سینوسی دارید، غذاهای گرم و تند باعث باز شدن مسیر تنفس و کاهش درد می شود. باید سینوس ها را گرم کنید تا درد کاهش یابد.

 

اسفناج

اسفناج دارای مواد مغذی بسیاری است و می تواند فشار خون را کاهش دهد و سردردهای ناشی از خستگی و فعالیت روزانه را کاهش دهد.

 

توصیه های سبک زندگی سالم و بدون تنش برای کاهش سردرد

1. خوب و کافی ( از ساعت 10 - 11 شب تا ساعت 6 تا 7 صبح) بخوابید.

2. عطرهای تند و محرک را از خود دور کنید.

3. ورزش کنید.

4. استرس را از خود دور کنید.

5. سیگار نکشید

6. مواد غذایی و چیزهایی که به نظرتان باعث شروع سردرد می شود را یادداشت کنید.

7. حیوانات خانگی و گل و گیاهان آلرژی زا نداشته باشید.

8. الکل مصرف نکنید.

 

از سلامتی خود در آلودگی هوا به شدت مراقبت کنید!

درمان و پیشگیری از واریس

زایمان طبیعی در ایران - مراحل و توضیحات کامل

اپیلاسیون ناحیه تناسلی - بیماری ها و عوارض جنسی اپیلاسیون موهای زائد زنانه

توجه: مقالات و توصیه‌های "زیبامون" برگرفته از برترین و به‌روزترین منابع بین‌المللی هستند، اما به تمامی کاربران گرامی اکیدا توصیه می شود قبل از انجام موارد درمانی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

ارسال به دوستان در
تلگرام
فیسبوک
امتیاز دهید: ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
در حال گرفتن اطلاعات...
سفارش کالا و خدمات زیبایی
در حال گرفتن اطلاعات...
در حال گرفتن اطلاعات...
نظر خود را ثبت کنید