ابروها، یکی از مهمترین عناصر، در زیبایی چهره است. برخی از افراد، بهشکل مادرزادی، یا بر اثر عواملی، مانند: بیماریها، افزایش سن، علل هورمونی و استفاده از برخی داروها، دچار کمپشتی ابروها میشوند. کمپشتی ابروها، در برخی افراد موقتی است، اما در برخی دیگر از افراد، ریزش ابروها بهشکل دائمی اتفاق میافتد. درمانهای موقتی بسیاری برای بهبود ظاهر ابروها وجود دارد، اما تنها روش دائمی، برای درمان این عارضه، جراحی کاشت ابرو است. با پیشرفت روشهای جراحی کاشت و پیوند فولیکولهای مو، استفاده از این روشها، برای ترمیم و درمان کمپشتی موهای سایر نواحی بدن، مانند: ابروها نیز ممکن شده است.
در گذشته، تنها راه، برای بهبود وضعیت ابروها، استفاده از روشهای آرایشی، تاتو و میکاپ بود. در تاتو، با استفاده از رنگدانهها، سعی در ایجاد ظاهر طبیعی ابروها میشود. این روشها، راهحلهایی موقتی، برای پرپشت دیده شدن ابروها هستند. امروزه، تمایل به جراحی کاشت ابرو، که تنها روش دائمی، برای درمان کمپشتی ابروها است، افزایش پیدا کرده است. میتوان، در صورتی، که پیش از این ابروها تاتو شدهاند، با رعایت فاصله مناسب پس از تاتو، کاشت ابرو روی تاتو را انجام داد. در ادامه مطلب، به جراحی کاشت ابرو، روش انجام، مزایا و معایب آن پرداخته، و امکان و نتیجه حاصل از کاشت ابرو روی تاتو را بررسی میکنیم.
جراحی کاشت ابرو چیست؟
در جراحی کاشت ابرو، فولیکولهای مو، از منطقه دیگری از بدن، به ناحیه رویش ابروها منتقل میشوند. هدف از جراحی کاشت مو، افزایش حجم و بهبود ظاهر ابروها است. روش انجام کاشت ابرو، شباهت فراوانی، به کاشت مو دارد. در این روش نیز، فولیکولهای مو، از ناحیه مخزن، که اغلب موهای بالای گوش است، استخراج شده، و سپس در قسمت کاشت ابروها، پیوند زده میشود.
مزایا و معایب جراحی کاشت ابرو چیست؟
از مزایا کاشت ابرو، میتوان به ایجاد ظاهر طبیعی، برخلاف سایر روشها، مانند: تاتو، اشاره کرد. جراحی کاشت ابرو، نیاز به انجام آرایش، برای بهتر بهنظر رسیدن ابروها را کم میکند. از معایب احتمالی کاشت ابرو، میتوان، به موارد زیر اشاره کرد:
- باید توجه داشت، که هزینه ناشی از جراحی کاشت ابرو بسیار بالا است.
- پس از انجام جراحی کاشت ابرو، نیاز به چندین ماه صبر، برای دیدن نتیجه است.
- همچنین، ممکن است، فولیکولهای کاشته شده، منجر به روش موی جدید در ناحیه ابروها نشود.
مراقبتها و توصیههای قبل از کاشت ابرو
رعایت برخی از توصیهها، به موفقیت و نتیجه بهتر جراحی کاشت ابرو، و همچنین، کاهش عوارض احتمالی ناشی از آن منجر میشود، از این توصیهها، میتوان، به موارد زیر اشاره کرد:
- در صورت مصرف آسپیرین و سایر داروهای رقیقکننده خون، مانند: وارفارین، بهتر است با مشورت پزشک، مصرف آنها را پیش از جراحی کاشت ابرو روی تاتو قطع کنید. مصرف این داروها، ریسک خونریزی، پس از جراحی را افزایش میدهد.
- از مصرف سیگار و سایر مواد دخانی، حداقل یک روز قبل از جراحی خودداری کنید. عدم مصرف سیگار پس از جراحی کاشت ابرو روی تاتو نیز، به نتیجه بهتر ناشی از جراحی، کمک میکند.
- از مصرف نوشیدنیهای حاوی الکل، یک هفته قبل از جراحی کاشت ابرو خودداری کنید. مصرف این نوشیدنیها نیز، با افزایش ریسک عدم موفقیت در جراحی همراه است.
- بهتر است، در صورت مصرف هرگونه دارو و مکمل غذایی دیگر، پیش از عمل، پزشک خود را مطلع کنید.
- بهتر است، مصرف داروهای ضدافسردگی را، با مشورت پزشک خود، از دو هفته قبل از عمل قطع کنید.
- پیشاز عمل، از کوتاه کردن یا انجام تغییر در ابروهای خود بپرهیزید.
- ماساژ ناحیه جراحی، از چند هفته قبل از جراحی کاشت ابرو روی تاتو، به بهبود خونرسانی ناحیه و در نتیجه، افزایش شانس زنده ماندن فولیکولها کمک میکند. اما، پس از جراحی، باید از این کار خودداری کرد، زیرا، احتمال آسیب به فولیکولهای کاشته شده و ایجاد ظاهر غیرطبیعی پس از جراحی وجود دارد.
- مینوکسیدیل و سایر داروهایی که جراح شما پیشنهاد میدهد، را برطبق دستور پزشک مصرف کنید.
- اغلب، انجام آزمایش خون و نوار قلب، قبلاز عمل کاشت ابرو الزامی است. ممکن است، براساس نتیجه حاصل از این آزمایشها، انجام اقدامات دیگری، برای اطمینان از ایمنی کامل برای جراحی کاشت ابرو، وجود داشته باشد.
مراقبتهای پس از جراحی کاشت ابرو روی تاتو
دوره نقاهت پس از جراحی کاشت ابرو نسبتاً سریع است. در طول روزهای اول پس از جراحی، پوستهپوسته شدن و احساس خارش در ابروها طبیعی است. باید دقت کرد، که نباید، ابروها را در طول چند روز اول پس از جراحی دستکاری کرد. ممکن است لازم باشد تا 3 هفته پس از جراحی از ورزش شدید خودداری کنید. در صورت مشاهده هرگونه خونریزی، تورم یا چرک در محل، با جراح خود تماس بگیرید.
ممکن است، در طول چند هفته اول پس از جراحی، برخی از فولیکولهای مو کاشته شده بریزند. این اتفاق طبیعی است، و پس از مدتی قطع میشود. موهای کاشته شده، پس از چند ماه شروع به رشد میکنند. ممکن است نیاز باشد، در طول این مدت، موهای ابرو خود را مرتب کوتاه کنید.
عوارض احتمالی جراحی کاشت ابرو روی تاتو
یکی از عوارض شایع جراحی کاشت ابرو، شکست جراحی، و عدم رشد فولیکولهای کاشته شده است. برخی از عوارض ناشی از جراحی کاشت ابرو، شامل عوارض و ریسکهای شایع ناشی از جراحی است، از این عوارض، میتوان موارد زیر را نام برد:
- خونریزی
- آسیب به اعصاب
- تورم
- خونمردگی
- عفونت
- باقیماندن جای اسکار و زخم
قبل از عمل جراحی کاشت ابرو، باید شرح و حال کامل پزشکی، از جمله ابتلا به بیماریهای زمینهای، مانند: فشار خون و دیابت، و همچنین شرح و حال کامل، از تمام داروهای مصرفی خود را به پزشک بدهید. ممکن است، ابتلا به برخی از بیماریها، باعث افزایش ریسک ابتلا به عوارض ناشی از جراحی کاشت ابرو شود، همچنین، ممکن است نیاز باشد، که مصرف برخی از داروهای خود را، پیش از عمل، با مشورت پزشک قطع کنید.
در صورت وجود شرایط زیر، ممکن است جراحی کاشت ابرو، برای فرد توصیه نشود:
- بیماریهای خونریزی دهنده
- سابقه ایجاد عارضه در اثر جراحیهای زیبایی قبلی
- ابتلا به طاسی منطقهای
- اختلال موکنی
آیا کاشت ابرو روی تاتو ممکن است؟
تاتو، یکی از راههایی است، که میتوان با استفاده از آن، بهشکل موقت، ظاهر دلخواه را به ابروها داد. با این حال تاتو ابروها، پس از مدتی، تاثیر خود را از دست داده و نیاز به تجدید پیدا میکند. کاشت مو یک روش دائمی برای جبران کمپشتی ابروها است، که میتواند، روی ابروهای تاتو شده نیز انجام شود. در واقع برای کاشت ابرو، بدون توجه به روش انتخابی، برای کاشت، نیازی به از بین بردن رنگدانهها، قبل از جراحی کاشت ابرو نیست.
کاشت ابرو روی تاتو، نهتنها قابل انجام است، بلکه، میتواند، باعث ایجاد ظاهر بهتر و طبیعیتر پس از عمل شود.
در عوارض احتمالی ناشی از کاشت ابرو، گفته شد، که ممکن است پس از گذشت چند هفته، تعدادی از موهای کاشته شده، شروع به ریختن کنند. این اتفاق، ممکن است در اثر تراکم بالای فولیکولهای مو کنار هم، و ایجاد مشکل در خونرسانی و تغذیه فولیکولها، رخ دهد. در اثر این اتفاق، ممکن است، فاصله یا جای خالی در میان ابروهای کاشته شده ایجاد شود. برای جبران این فضای خالی، نیاز به کاشت مجدد ابرو نیست، بلکه میتوان، از کاشت ابرو روی تاتو، برای بخشیدن ظاهر بهتر به ابروها، و جبران این فضاهای خالی احتمالی استفاده کرد.
درصورتی، که از ظاهر ابروهای خود پس از تاتو راضی نیستید، باید، پیش از جراحی کاشت ابرو، اقدام به پاککردن تاتو کنید.
کاشت ابرو روی تاتو در چه شرایطی باید انجام شود؟
تاتو، خود روشی است، که در اثر آن، خطر ایجاد التهاب و ایجاد برخی از عفونتها وجود دارد. درصورت ابتلا به این عفونتها، یا التهاب در محل کاشت ابرو، نمیتوان جراحی موفقی داشت. در اثر ایجاد این عوارض، پس از تاتو ابروها، ممکن است، فولیکولهای مو به درستی تغذیه نشده و پس از کاشت، از بین بروند. همچنین، کاشت مناسب ابروها، و دادن فرم و زاویه طبیعی، در صورت وجود التهاب، بسیار مشکل است. در نتیجه، بهتر است، کاشت ابرو با فاصله چند هفتهای، پس از تاتو کردن ابروها انجام شده، تا از عدم ابتلا به عفونت و ایجاد التهاب، در اثر آن، مطمئن شد.